Samen de toekomst ontwikkelen

Actueel

Coalitie Lurelui-West geeft vorm aan Spoorzone Zwolle

Opnieuw een Zwolse samenwerking in de Spoorzone Vanuit het uitgangspunt ‘samenwerken aan de toekomst van de Spoorzone’... Lees meer

Opnieuw een Zwolse samenwerking in de Spoorzone

Vanuit het uitgangspunt ‘samenwerken aan de toekomst van de Spoorzone’ hebben
corporaties deltaWonen en SWZ, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO),
ontwikkelaars BEMOG, VGBZ en VanWonen samen met de gemeente Zwolle het initiatief
genomen om de coalitie Lurelui-West op te richten. Gisteren werd deze coalitie formeel
bekrachtigd door alle partijen. Lurelui-West is het deelgebied tussen het spoor, de
Willemsvaart en de IJsselallee. Door de handen ineen te slaan wordt gezamenlijk vorm
gegeven aan dit deel van de Spoorzone.

Over de Spoorzone Zwolle
De Spoorzone ondergaat de komende jaren een metamorfose en wordt daarmee een nieuw
bruisend economisch gebied van Zwolle. De totale zone is maar liefst 100 hectare groot en
bestaat uit verschillende deelgebieden die allemaal een eigen karakter hebben. Eén van de
deelgebieden is Lurelui-West.

Gezamenlijke visie
Wethouder Ed Anker is blij met de samenwerking. “Vanuit de coalitie wordt samengewerkt
aan een gezamenlijke visie voor dit prachtige deel van Zwolle. We zijn ervan overtuigd door
op deze wijze samen te werken, er betere plannen en ideeën ontstaan. Dat is zeker van
toegevoegde waarde voor de stad en regio.”
Het doel van de coalitie is samen te werken aan een succesvolle gebiedsontwikkeling, zodat
Lurelui-West een nieuwe levendige, duurzame en groenstedelijke entree van de stad wordt,
waar Zwollenaren prettig leven, wonen, werken en recreëren.

Vervolg: samen met de buurt
De komende tijd ontwikkelt de coalitie een visie voor het deelgebied. Een visie die aansluit
op de uitgangspunten zoals omschreven in het ‘Ontwikkelkader Spoorzone’. Dit najaar heeft
de gemeenteraad ingestemd met dit Ontwikkelkader. Ook het gesprek met de
buurtbewoners is al opgestart.

Overzichtsfoto van de Spoorzone / deelgebied Lurelui-West

Foto: wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle en Gerrit Jan Schothans,
Ontwikkelmanager bij deltaWonen voor het paneel met alle handtekeningen.

Sluiten

Klaar voor de start! Ronald McDonald Rally 2020

Ook dit jaar doet BEMOG uiteraard mee met de Ronald McDonald Rally. De rally wordt gereden in een toer- en sportklasse en bestaat uit... Lees meer

Ook dit jaar doet BEMOG uiteraard mee met de Ronald McDonald Rally. De rally wordt gereden in een toer- en sportklasse en bestaat uit maximaal 80 equipes.

De Ronald McDonald Rally is een rally voor het goede doel “Ronald McDonald Huis in Zwolle”. Een tijdelijk thuis voor ouders waarvan hun zieke of gehandicapte kind is opgenomen in Isala. In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes en worden zij bijgestaan door meer dan 100 vrijwilligers. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel om zijn of haar ouders dicht in de buurt te hebben en voor ouders een geruststellende gedachte om dicht in de buurt te kunnen zijn van hun zieke kind.

Sluiten

De bouw van het plan Den Bergh in Soesterberg vordert gestaag

[gallery... Lees meer

 

Sluiten

BEMOG start samenwerking met Madaster

“Hoe meer we vastleggen, hoe meer we kunnen hergebruiken” BEMOG is een samenwerking gestart met Madaster, het kadaster voor... Lees meer

“Hoe meer we vastleggen, hoe meer we kunnen hergebruiken”

BEMOG is een samenwerking gestart met Madaster, het kadaster voor materialen. Op maandag 21 september ondertekenden Stefan van Dijk, algemeen directeur van BEMOG, en Jeroen Broersma, business developer bij Madaster, de samenwerkingsovereenkomst.

Madaster is een online platform dat het mogelijk maakt om toegepaste materialen en producten in een gebouw of huis te registreren. “Hoe meer we vastleggen, hoe meer we in de toekomst kunnen hergebruiken”, begint Stefan. “En dat is belangrijk, omdat onze grondstoffen opraken. We zien het bij BEMOG als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een circulaire economie.”

Waarde toevoegen
Met Madaster kan BEMOG beveiligde webbased materialenpaspoorten genereren. Een gebouw of huis wordt zo een gedocumenteerde opslagplaats voor materialen: de paspoorten geven inzicht in de materiële, circulaire en financiële waarde. “Je schrijft een gebouw niet meer af tot nul, maar tot de restwaarde van de materialen”, zegt Stefan. “Daarnaast werken banken aan gunstige hypotheekvoorwaarden om gebruik van het materialenpaspoort te stimuleren. Zo is de cirkel rond op zowel duurzaam als financieel gebied. En voegen we waarde toe in alle opzichten.”

Voorsprong
Stefan merkt dat bij tenders steeds vaker wordt gevraagd om een circulaire aanpak. “Dat we Madaster gebruiken, toont aan dat we hier aandacht voor hebben. Bovendien kunnen we beter onderbouwen hoe circulair onze plannen zijn.” In combinatie met de extra kennis levert dat een voorsprong op. “Dankzij de dataverrijking in Madaster krijgen we steeds meer inzicht in de eigenschappen van materialen. Willen we bijvoorbeeld een onderhoudsvriendelijk gebouw voor een corporatie ontwikkelen, dan kunnen we gerichter de juiste materialen kiezen.”

Registreren en benutten
Met Madaster kan BEMOG informatie dus zowel registreren als benutten. Op basis van wensen vanuit de markt worden er steeds meer functionaliteiten aan het systeem toegevoegd. “Door een complete omgeving te bieden, maken we het eenvoudiger om partners te betrekken en vergroten we de bewustwording in de gehele keten”, aldus Jeroen. “We hopen dat de focus verschuift van achteraf vastleggen naar vooraf nadenken, zodat er op termijn meer kansen worden benut om slimmer te bouwen.”

Sluiten

Nieuwbouwplan Buurskamp in Wezep

In de Buurskamp, gelegen in Wezep-Noord, wordt een fraai nieuwbouwplan ontwikkeld door Nikkels Projecten en Bemog Projektontwikkeling. Het... Lees meer

In de Buurskamp, gelegen in Wezep-Noord, wordt een fraai nieuwbouwplan ontwikkeld door Nikkels Projecten en Bemog Projektontwikkeling. Het planconcept bestaat uit 5 multifunctionele woningen, 18 half vrijstaande villa’s en 2 vrije kavels. Het plangebied wordt omsloten door bestaande woningen. Aan de westzijde grenst het plan aan het terrein van het Agnieten College.

De woningontwerpen sluiten met een eigen herkenbare identiteit aan op de bestaande bebouwing qua kleuren en detaillering.

Als omwonende van de betreffende locatie geven we u graag inzicht in de eerste plannen zoals die er nu liggen. Voor nadere informatie kunt u kijken op http://www.buurskampwezep.nl. We waarderen uw reactie en komen graag met u in gesprek!

Reageren op dit plan kan tot 21 september 2020.

 

Sluiten

Voorstererf in Zwolle in verkoop gegaan

Bemog Projektontwikkeling B.V. is met het plan Voorstererf in de Gemeente Zwolle in verkoop gegaan. Op de historische grond van de... Lees meer
Sluiten

Start verkoop HAAVE Haarlem begin juli 2020

START VERKOOP BEGIN JULI 2020! Wonen in het prachtige Haarlem-Zuid met vele voorzieningen dichtbij? Dat kan in het nieuwbouwproject... Lees meer

START VERKOOP BEGIN JULI 2020!

Wonen in het prachtige Haarlem-Zuid met vele voorzieningen dichtbij? Dat kan in het nieuwbouwproject ‘HAAVE’. Schrijf u snel in op de website www.woneninhaave.nl

Het nieuwbouwplan bestaat uit 52 appartementen en 21 herenhuizen. Hierdoor ontstaat de ideale mix van vele verschillende woningtypen. Zo is er… voor ieder wat wils.

De appartementen beschikken over een woonoppervlak van 66 tot wel 164 m². Deze variatie in grootten, zorgt ervoor dat er veel keus is in de indeling, grootte en uitvoering. Verder beschikken de appartementen over een balkon georiënteerd op het zuiden en westen. Op de begane grond beschikken de appartementen over een terras aan de voor- en achterzijde. Naast de appartementen zijn er ook 21 magnifieke herenhuizen bestaande uit 7 grachtenwoningen, 11 stadswoningen en 3 unieke “specials”. De herenhuizen hebben een woonoppervlak van 105 tot 220 m². Voor meer informatie, bekijk onze website. Want… HAAVE has it all!

Sluiten

Prachtige locatie, Franekerstraat in Bolsward

Brrr wat was het koud vanmorgen! ❄️ Het leverde wel prachtige plaatjes op, op de bouwlocatie van de Franekerstraat in... Lees meer

Brrr wat was het koud vanmorgen! ❄️ Het leverde wel prachtige plaatjes op, op de bouwlocatie van de Franekerstraat in Bolsward. 🤩 Dit leuke stel tekende onlangs hun koopcontact en kan niet wachten totdat hier straks hun nieuwbouwwoning staat. 🏗 De bouw start in het voorjaar van 2020. ➡️ Wil jij hier ook wonen? Er zijn nog een paar bouwnummers vrij. Kijk op: www.nieuwbouwbolsward.nl  of neem contact op met een van de makelaars. Hoekstra Makelaardij 0515-430006 of Boonstra Makelaardij 0515-575925.

 

Sluiten

Herontwikkeling van de oude houtzagerij in Westenholte

Onlangs tekende, wethouder van de Gemeente Zwolle, Ed Anker samen met, algemeen directeur van Bemog Projektontwikkeling B.V., Stefan van... Lees meer

Onlangs tekende, wethouder van de Gemeente Zwolle, Ed Anker samen met, algemeen directeur van Bemog Projektontwikkeling B.V., Stefan van Dijk de anterieure overeenkomst voor de herontwikkeling van het houtzagerij-terrein in Westenholte.

In het toekomstige woningbouwplan, bestaande uit 17 woningen, zal deze houtzagerij in ere hersteld worden. De Bruin Architecten BV BNA heeft alle kenmerkende eigenschappen van de oude houtzagerij, opgenomen in drie nieuw te bouwen rijwoningen. De overige woningen uit het plan zullen geheel binnen de kenmerkende stijl van de historische Voorsterweg passen.

Sluiten

Achter de schermen kijken?

Bij BEMOG achter de schermen kijken? Blader dan door het BEMOG Magazine. In dit magazine vertellen we over onze werkzaamheden en projecten. Zo kom je erachter wat we doen. En ontdek je hoe we in de praktijk bezig zijn met het ontwikkelen van een thuis voor de toekomst.

Bekijk het BEMOG Magazine
  • Menno van Coehoornsingel 16 |
  • 8011 XA Zwolle |
  • Tel. (038) 331 58 99 |
  • zwolle@bemog.nl

  • Menno van Coehoornsingel 16 |
  • 8003 CE Zwolle |
  • Tel. (038) 331 58 99 |
  • zwolle@bemog.nl
  • U kunt ons volgen via: