Samen de toekomst ontwikkelen

Actueel

Tender gewonnen, 132 woningen Doctor Wibautplein Schiedam

BEMOG wint in samenwerking met KOW, ECHO en Kickstad met het plan WIJpark, 132 woningen voor het Doctor Wibautplein in Schiedam. Het... Lees meer

BEMOG wint in samenwerking met KOW, ECHO en Kickstad met het plan WIJpark, 132 woningen voor het Doctor Wibautplein in Schiedam.
Het Wibautplein in Schiedam krijgt de komende jaren een totaal nieuwe inrichting, met veel ruimte voor openbaar groen en een prachtig park dat samen met de buurt zal worden ingericht. We maken van deze centrale plek in de wijk Nieuwland een splinternieuwe woonbuurt waar ontmoeten en verbinden centraal zal komen te staan. Een buurt waar heerlijk kan worden gesport en gespeeld door kinderen en hun ouders. Ouderen kunnen er ontspannen en groenliefhebbers genieten van de stadstuin. De supermarkt, sportvereniging en buurtwinkel liggen er om de hoek. Parkeren wordt ondergronds geregeld, zodat er nog meer ruimte ontstaat voor bomen, planten en weiden. De 132 huur- en koopwoningen zijn te gast in het park. Welkom starters, tuiniers, sporters, carrièremakers, gezinnen met kids en hun opa’s en oma’s!

Schrijf je nu alvast in en denk en doe mee! www.woneninwijpark.nl

Sluiten

Vorderingen op de bouw in Steenbrugge Deventer

Het schiet al aardig op in Steenbrugge. De aannemers, Nikkels Bouwbedrijf b.v. en Van Norel Bouwgroep zijn druk bezig met de laatste... Lees meer

Het schiet al aardig op in Steenbrugge. De aannemers, Nikkels Bouwbedrijf b.v. en Van Norel Bouwgroep zijn druk bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Nog even wachten tot oplevering. Steenenbrug ontwikkeling B.V. is een samenwerking tussen Bemog Projektontwikkeling en Le Clercq Planontwikkeling b.v.

Sluiten

The final van de 35 woningen aan de Franekerstraat te Bolsward

Mooi filmpje van Jorritsma Bouw, The final van de 35 woningen aan de Franekerstraat te Bolsward KLIK... Lees meer

Mooi filmpje van Jorritsma Bouw, The final van de 35 woningen aan de Franekerstraat te Bolsward KLIK HIER!

Sluiten

Gert-Jan Haandrikman naar BEMOG in Zwolle

Vanaf 1 januari 2021 zal Gert-Jan Haandrikman als projectontwikkelaar bij BEMOG in dienst treden. Gert-Jan Haandrikman is sinds 1993... Lees meer

Vanaf 1 januari 2021 zal Gert-Jan Haandrikman als projectontwikkelaar bij BEMOG in dienst treden.

Gert-Jan Haandrikman is sinds 1993 zelfstandig ontwikkelaar met zijn eigen onderneming BUVAPLAN uit Apeldoorn. Na bijna 28 jaar zelfstandig ondernemen verruilt Haandrikman zijn eigen onderneming voor BEMOG uit Zwolle.

Een aantal lopende projecten binnen Buvaplan worden door BEMOG overgenomen en blijven de verantwoordelijkheid van Haandrikman.

Een verrassende stap als ondernemer met ruim 30 jaar ervaring in de projectontwikkeling.

Haandrikman: ‘De kernwaarden en het trackrecord van 50 jaar ontwikkelen van BEMOG, spreken mij enorm aan. Je moet jezelf blijven uitdagen en verrassende stappen durven te nemen. Dat houdt je scherp en creatief. Daarbij ben ik gewend om juist in samenwerking met marktpartijen ontwikkelingen op te pakken.
Ik bied BEMOG een groot netwerk en ruime ervaring. Een gave combi waar we allebei veel zin en vertrouwen in hebben. Daarnaast heb ik altijd een hoge kwaliteit voor de eindgebruiker van projecten nagestreefd en dat is zeker niet anders bij BEMOG.’

Van Dijk: ‘BEMOG bestaat dit jaar 50 jaar als onafhankelijke ontwikkelaar van circa 600 woningen per jaar. BEMOG heeft een fantastisch gedreven team van professionals en Gert-Jan past daar perfect bij.

BEMOG PROJEKTONTWIKKELING
24-12-2020

Sluiten

Coalitie Lurelui-West geeft vorm aan Spoorzone Zwolle

Opnieuw een Zwolse samenwerking in de Spoorzone Vanuit het uitgangspunt ‘samenwerken aan de toekomst van de Spoorzone’... Lees meer

Opnieuw een Zwolse samenwerking in de Spoorzone

Vanuit het uitgangspunt ‘samenwerken aan de toekomst van de Spoorzone’ hebben
corporaties deltaWonen en SWZ, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO),
ontwikkelaars BEMOG, VGBZ en VanWonen samen met de gemeente Zwolle het initiatief
genomen om de coalitie Lurelui-West op te richten. Gisteren werd deze coalitie formeel
bekrachtigd door alle partijen. Lurelui-West is het deelgebied tussen het spoor, de
Willemsvaart en de IJsselallee. Door de handen ineen te slaan wordt gezamenlijk vorm
gegeven aan dit deel van de Spoorzone.

Over de Spoorzone Zwolle
De Spoorzone ondergaat de komende jaren een metamorfose en wordt daarmee een nieuw
bruisend economisch gebied van Zwolle. De totale zone is maar liefst 100 hectare groot en
bestaat uit verschillende deelgebieden die allemaal een eigen karakter hebben. Eén van de
deelgebieden is Lurelui-West.

Gezamenlijke visie
Wethouder Ed Anker is blij met de samenwerking. “Vanuit de coalitie wordt samengewerkt
aan een gezamenlijke visie voor dit prachtige deel van Zwolle. We zijn ervan overtuigd door
op deze wijze samen te werken, er betere plannen en ideeën ontstaan. Dat is zeker van
toegevoegde waarde voor de stad en regio.”
Het doel van de coalitie is samen te werken aan een succesvolle gebiedsontwikkeling, zodat
Lurelui-West een nieuwe levendige, duurzame en groenstedelijke entree van de stad wordt,
waar Zwollenaren prettig leven, wonen, werken en recreëren.

Vervolg: samen met de buurt
De komende tijd ontwikkelt de coalitie een visie voor het deelgebied. Een visie die aansluit
op de uitgangspunten zoals omschreven in het ‘Ontwikkelkader Spoorzone’. Dit najaar heeft
de gemeenteraad ingestemd met dit Ontwikkelkader. Ook het gesprek met de
buurtbewoners is al opgestart.

Overzichtsfoto van de Spoorzone / deelgebied Lurelui-West

Foto: wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle en Gerrit Jan Schothans,
Ontwikkelmanager bij deltaWonen voor het paneel met alle handtekeningen.

Sluiten

Klaar voor de start! Ronald McDonald Rally 2020

Ook dit jaar doet BEMOG uiteraard mee met de Ronald McDonald Rally. De rally wordt gereden in een toer- en sportklasse en bestaat uit... Lees meer

Ook dit jaar doet BEMOG uiteraard mee met de Ronald McDonald Rally. De rally wordt gereden in een toer- en sportklasse en bestaat uit maximaal 80 equipes.

De Ronald McDonald Rally is een rally voor het goede doel “Ronald McDonald Huis in Zwolle”. Een tijdelijk thuis voor ouders waarvan hun zieke of gehandicapte kind is opgenomen in Isala. In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes en worden zij bijgestaan door meer dan 100 vrijwilligers. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel om zijn of haar ouders dicht in de buurt te hebben en voor ouders een geruststellende gedachte om dicht in de buurt te kunnen zijn van hun zieke kind.

Sluiten

De bouw van het plan Den Bergh in Soesterberg vordert gestaag

[gallery... Lees meer

 

Sluiten

BEMOG start samenwerking met Madaster

“Hoe meer we vastleggen, hoe meer we kunnen hergebruiken” BEMOG is een samenwerking gestart met Madaster, het kadaster voor... Lees meer

“Hoe meer we vastleggen, hoe meer we kunnen hergebruiken”

BEMOG is een samenwerking gestart met Madaster, het kadaster voor materialen. Op maandag 21 september ondertekenden Stefan van Dijk, algemeen directeur van BEMOG, en Jeroen Broersma, business developer bij Madaster, de samenwerkingsovereenkomst.

Madaster is een online platform dat het mogelijk maakt om toegepaste materialen en producten in een gebouw of huis te registreren. “Hoe meer we vastleggen, hoe meer we in de toekomst kunnen hergebruiken”, begint Stefan. “En dat is belangrijk, omdat onze grondstoffen opraken. We zien het bij BEMOG als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een circulaire economie.”

Waarde toevoegen
Met Madaster kan BEMOG beveiligde webbased materialenpaspoorten genereren. Een gebouw of huis wordt zo een gedocumenteerde opslagplaats voor materialen: de paspoorten geven inzicht in de materiële, circulaire en financiële waarde. “Je schrijft een gebouw niet meer af tot nul, maar tot de restwaarde van de materialen”, zegt Stefan. “Daarnaast werken banken aan gunstige hypotheekvoorwaarden om gebruik van het materialenpaspoort te stimuleren. Zo is de cirkel rond op zowel duurzaam als financieel gebied. En voegen we waarde toe in alle opzichten.”

Voorsprong
Stefan merkt dat bij tenders steeds vaker wordt gevraagd om een circulaire aanpak. “Dat we Madaster gebruiken, toont aan dat we hier aandacht voor hebben. Bovendien kunnen we beter onderbouwen hoe circulair onze plannen zijn.” In combinatie met de extra kennis levert dat een voorsprong op. “Dankzij de dataverrijking in Madaster krijgen we steeds meer inzicht in de eigenschappen van materialen. Willen we bijvoorbeeld een onderhoudsvriendelijk gebouw voor een corporatie ontwikkelen, dan kunnen we gerichter de juiste materialen kiezen.”

Registreren en benutten
Met Madaster kan BEMOG informatie dus zowel registreren als benutten. Op basis van wensen vanuit de markt worden er steeds meer functionaliteiten aan het systeem toegevoegd. “Door een complete omgeving te bieden, maken we het eenvoudiger om partners te betrekken en vergroten we de bewustwording in de gehele keten”, aldus Jeroen. “We hopen dat de focus verschuift van achteraf vastleggen naar vooraf nadenken, zodat er op termijn meer kansen worden benut om slimmer te bouwen.”

Sluiten

Nieuwbouwplan Buurskamp in Wezep

In de Buurskamp, gelegen in Wezep-Noord, wordt een fraai nieuwbouwplan ontwikkeld door Nikkels Projecten en Bemog Projektontwikkeling. Het... Lees meer

In de Buurskamp, gelegen in Wezep-Noord, wordt een fraai nieuwbouwplan ontwikkeld door Nikkels Projecten en Bemog Projektontwikkeling. Het planconcept bestaat uit 5 multifunctionele woningen, 18 half vrijstaande villa’s en 2 vrije kavels. Het plangebied wordt omsloten door bestaande woningen. Aan de westzijde grenst het plan aan het terrein van het Agnieten College.

De woningontwerpen sluiten met een eigen herkenbare identiteit aan op de bestaande bebouwing qua kleuren en detaillering.

Als omwonende van de betreffende locatie geven we u graag inzicht in de eerste plannen zoals die er nu liggen. Voor nadere informatie kunt u kijken op http://www.buurskampwezep.nl. We waarderen uw reactie en komen graag met u in gesprek!

Reageren op dit plan kan tot 21 september 2020.

 

Sluiten

Achter de schermen kijken?

Bij BEMOG achter de schermen kijken? Blader dan door het BEMOG Magazine. In dit magazine vertellen we over onze werkzaamheden en projecten. Zo kom je erachter wat we doen. En ontdek je hoe we in de praktijk bezig zijn met het ontwikkelen van een thuis voor de toekomst.

Bekijk het BEMOG Magazine
  • Menno van Coehoornsingel 16 |
  • 8011 XA Zwolle |
  • Tel. (038) 331 58 99 |
  • zwolle@bemog.nl

  • Menno van Coehoornsingel 16 |
  • 8003 CE Zwolle |
  • Tel. (038) 331 58 99 |
  • zwolle@bemog.nl
  • U kunt ons volgen via: