Samen de toekomst ontwikkelen

Actueel

Kindergemeenteraad Schiedam geeft advies

Een tijd geleden presenteerde de Kindergemeenteraad Schiedam haar adviezen over het onderwerp ‘Wijken’. De Kindergemeenteraad heeft... Lees meer

Een tijd geleden presenteerde de Kindergemeenteraad Schiedam haar adviezen over het onderwerp ‘Wijken’. De Kindergemeenteraad heeft onderzocht wat belangrijk is om fijn op te groeien in de wijk. Het onderzoek zoomt in op ons plan Wijkpark in Nieuwland.
BEMOG is trots hieraan bij te mogen dragen en gaan zeker aan de slag met de adviezen. Benieuwd wat de jonge Schiedammers hebben bedacht? Bekijk hier de video.

Bedankt: De Kleine Ambassade en Gemeente Schiedam

Sluiten

Feestelijke start bouw IJsselpark

Capelle aan den IJssel, 29 juni 2022 De bouw  van IJsselpark is gevierd, de bouw van IJsselpark is al begin 2022 gestart,  maar door... Lees meer

Capelle aan den IJssel, 29 juni 2022

De bouw  van IJsselpark is gevierd, de bouw van IJsselpark is al begin 2022 gestart,  maar door corona zat er geen eerdere feestelijke handeling in. Deze week heeft dit op een zonnige woensdag, met de contouren van de eerste woningen al zichtbaar, kunnen plaats vinden met de kopers en teamleden. Door de fasering kon de koper van bouwnummer 24 zijn eigen eerste paal slaan onder toeziend oog van alle andere kopers en de teamleden van de gemeente Capelle aan den IJssel met de wethouder. Voordat deze paal de grond in kon hadden een aantal jeugdige toekomstige bewoners van IJsselpark  deze heipaal met kleurig stoepkrijt versierd. Met een hapje en een drankje kon er geproost worden  op een verdere voorspoedige bouw van het project.

 

Dorps en landschappelijk wonen in het slagenlandschap

Op deze bijzondere plek van het voormalige MBO-College in Capelle wordt een unieke wijk met dorpse sfeer waarin je landelijk kunt wonen met extra watergangen in het slagenlandschap; een landschap waar historische typologieën met een moderne twist worden gerealiseerd.
‘IJsselpark’ is in april 2019 het winnende plan van de prijsvraag die de gemeente Capelle aan den IJssel medio 2018 uitschreef voor de herontwikkeling van het ’s-Gravenweteringpark, een voormalige school locatie.  Een belangrijk onderdeel van het plan is het voor Capelle aan den IJssel karakteristieke slagenlandschap. De oorspronkelijke sloten worden teruggebracht en vormen een natuurlijke verkavelingsstructuur waarin de bebouwing wordt ingepast. Hierdoor ontstaan er binnen het plan verschillende woonmilieus, variërend van dorps wonen langs de Kanaaldijk tot het landschappelijke wonen in de groene zoom. Het totale woonprogramma omvat 59 woningen, waarvan 11 appartementen, 22 rijwoningen, 20 tweekappers en 6 vrijstaande woningen.

Kenmerkende sculpturale architectuur

De architectuur van het IJsselpark is uitgesproken en vormt met een herkenbare vormentaal de schakel tussen de verschillende woonmilieus en schaalniveaus. Binnen de uniformiteit is er volop de ruimte voor verfijning: de vormentaal wordt sculpturaler naarmate de woningen vrij in het landschap staan. Hierbij wordt er gerefereerd aan de historische boerderij-typologieën met lage goothoogtes en nadrukkelijk dakvlakken.

Klimaatadaptief en circulair

Duurzaamheid heeft een prominente plek gekregen binnen het plan.
Op gebiedsniveau wordt er een ‘waterneutraal’ systeem opgezet gebaseerd op de aanwezige slotenstructuur en de zuiverende en bufferende werking daarvan.
Het oude schoolgebouw dat op het terrein aanwezig was is gestructureerd en circulair gesloopt, waarna sloopmateriaal hergebruikt is voor de fundering en bouw van de woningen. De appartementen en grondgebonden woningen zijn energiezuinig en bezitten een integraal installatiesysteem, dat de resterende energievraag optimaal reguleert.

 

 

 

Sluiten

Feestelijk moment op bouwplaats van nieuwbouwwijk HAAVE

Haarlem, maandag 27 juni 2022 Vorige week maandag 20 juni werd de start bouw van het nieuwbouwproject HAAVE in Haarlem op feestelijke... Lees meer

Haarlem, maandag 27 juni 2022

Vorige week maandag 20 juni werd de start bouw van het nieuwbouwproject HAAVE in Haarlem op feestelijke wijze gevierd in het bijzijn van wethouder Roduner, het ASR Dutch Core Residential Fund, de betrokken bouwpartijen en de toekomstige bewoners van de woningen. Het nieuwbouwproject, dat bestaat uit 150 woningen, zal een opvallende toevoeging worden in de opkomende Boerhaavewijk in Haarlem-Zuid.

Het water omringde nieuwbouwproject HAAVE bestaat uit 113 appartementen (waarvan 61 huurappartementen van ASR Dutch Core Residential Fund), 21 grondgebonden woningen, 16 CPO woningen en een commerciële ruimte. Naar verwachting zal het project in de tweede helft van 2023 worden opgeleverd.

 

Feestelijk moment

Hoewel de bouw van het nieuwbouwproject in juni vorig jaar al van start ging, organiseerden Bemog Projektontwikkeling West B.V. en Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. een feestelijke bijeenkomst voor de toekomstige bewoners. Vanwege de coronapandemie was het feestelijke moment, dat eigenlijk bij het slaan van de eerste paal van het project zou plaatsvinden, vertraagd.

Algemeen Directeur Niels Doodeman van Heddes Bouw & Ontwikkeling vertelt: ‘We hebben veel vragen gehad van kopers of er op een later moment alsnog een feestelijk moment zou plaatsvinden. Er was wel wat geduld voor nodig, maar we vinden het erg leuk om te zien dat zo veel toekomstige bewoners deze gelegenheid hebben aangegrepen om de bouw van hun nieuwe huis te vieren en om ook hun toekomstige buren te ontmoeten.’ Wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem mocht voor de gelegenheid, met behulp van een torenkraan, een grote fles bubbels tegen een betonnen wand stukslaan; een knipoog naar het dopen van schepen. Ook de architecten van HAAVE, Rijnboutt Architecten, waren aanwezig om te proosten op dit startmoment.

Sluiten

De Kroon – Alphen aan den Rijn

De bouw van De Kroon in Alphen aan den Rijn draait op volle toeren. Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van 11 prachtige Stadsvilla’s... Lees meer

De bouw van De Kroon in Alphen aan den Rijn draait op volle toeren. Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van 11 prachtige Stadsvilla’s en 48 royale appartementen. De laatste damwanden zijn aangebracht voor het ondergraven van de kelder. De komende periode gaan de vakmannen- en vrouwen aan de slag met het ontgraven van de kelder. Na de bouwvak kan het echte werk beginnen en wordt er gestart met de bouw van de volledige verdiepte parkeergarage.

95% van de woningen en appartementen is verkocht! Op dit moment zijn nog 3 woningen beschikbaar.
Meer weten? Bekijk hier de projectwebsite.

Ontwerp: KOW
Realisatie: Thunnissen
Makelaar: Koppes Makelaardij
In samenwerking met: gemeente Alphen aan den Rijn

Sluiten

Samenwerking met Omnia Wonen

BEMOG en Omnia Wonen tekenden onlangs een intentieovereenkomst om samen de kansen en mogelijkheden binnen de regio Veluwe te onderzoeken.... Lees meer

BEMOG en Omnia Wonen tekenden onlangs een intentieovereenkomst om samen de kansen en mogelijkheden binnen de regio Veluwe te onderzoeken. ‘Met de samenwerking wordt de kennis en expertise van beide partijen gebundeld. Deze zetten we in om tot projecten te komen die voorzien in een goede woon- en leefomgeving,’ vertelt Patrick Vos.

Sluiten

Feestelijke ‘start bouw’ project Wervenkade

Samen met Hazenberg Bouw B.V. organiseerden wij een feestelijke ‘start bouw’ voor project Wervenkade in Dordrecht. Dat het weer... Lees meer

Samen met Hazenberg Bouw B.V. organiseerden wij een feestelijke ‘start bouw’ voor project Wervenkade in Dordrecht. Dat het weer tegenzat mocht de pret niet drukken.
Wethouder Maarten Burggraaf van Gemeente Dordrecht plaatste met behulp van een bouwkraan een prefab kolom. De kolom werd gedoopt met een fles bubbels, want ja; we bouwen op een voormalig scheepswerf.
Na een toespraak de wethouder en Daco Bokx konden de toekomstige bewoners kennis met elkaar maken. Ondanks de regen was het een geslaagde middag!

Wervenkade bestaat uit 41 appartementen, 22 grondgebonden woningen en 1 commerciële ruimte.

Ontwerp: KLUNDER ARCHITECTEN
Realisatie: Hazenberg Bouw B.V.
Makelaars: Ooms Makelaars en OZP Makelaars

Sluiten

BEMOG-inspiratiedagen

Rotterdam; de stad met de grootste haven van Europa, bruisend van kunst en architectuur en bekend om de voetbalclubs Sparta, Excelsior en... Lees meer

Rotterdam; de stad met de grootste haven van Europa, bruisend van kunst en architectuur en bekend om de voetbalclubs Sparta, Excelsior en Feyenoord.
Wij, collega’s van BEMOG, bezochten de stad tijdens de BEMOG-inspiratiedagen!

Het waren drie leerzame, gezellige dagen met een goed gevuld programma. Van een fietstocht door Rotterdam en een presentatie over De Zalmhaven tot een rondleiding in het Depot Boijmans Van Beuningen en een rondvaart over de Nieuwe Maas. Ook hebben we kennis met elkaar gedeeld en toffe BEMOG-projecten bezocht.

Sluiten

Laatste sleutel in Het Meer overhandigd

Nieuwbouwplan Het Meer is af! Op dinsdag 29 maart vond de laatste oplevering plaats. De familie Verdoes ontving onder belangstelling van... Lees meer

Nieuwbouwplan Het Meer is af! Op dinsdag 29 maart vond de laatste oplevering plaats. De familie Verdoes ontving onder belangstelling van alle betrokken partijen de sleutel van hun twee-onder-een-kapwoning.

“We hadden niet verwacht in Het Meer een nieuwbouwwoning te kunnen krijgen en zijn er dan ook erg blij mee”, vertellen ze. “Het huis staat op een mooie plek aan de rand van de wijk. We kijken uit over de Trekvaart.”

359 woningen
Het Meer is een nieuwbouwplan van BEMOG, de gemeente Kampen en de Gilden Bouw en Onderhoud. Vroeger werd het gebied gekenmerkt door landerijen, een natuurijsbaan en het gemeentehuis van IJsselmuiden. Nu staan er maar liefst 359 woningen.

Start in 2014
“In 2014 startten we met bouwen. Omdat de verkoop moeizaam ging, begonnen we met kleine plukjes”, zegt Bouwe Strikwerda, adviseur bij BEMOG. “Dat veranderde toen de woningmarkt aantrok. De tweede en derde fase verliepen een stuk sneller. Het laatste deel bestond uit twintig twee-onder-een-kapwoningen.”

Duurzaam
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in Het Meer. “Al onze woningen zijn voorzien van minimaal twaalf zonnepanelen en goede isolatie”, vertelt projectontwikkelaar Eric van de Werfhorst. “Op 1 juli 2018 werd de gasaansluiting verboden. Vanaf dat moment leverden we al onze woningen gasloos op.”

Kindvriendelijk en groen
Het Meer is een kindvriendelijke en groene wijk. In het hart staat een school, de omgeving biedt veel speelruimte en er zijn allerlei mooie wandelpaden. De Trekvaartzone, die om de wijk heen ligt, werd in 2019 zelfs uitgeroepen tot beste openbare ruimte van Nederland. Eric: “Alles valt nu op zijn plek. Het Meer is een wijk om trots op te zijn.”

Sluiten

Het nieuwbouwplan Voorstererf in Zwolle is gerealiseerd

Aan de rand van Zwolle, vlakbij de IJssel, ligt de wijk Westenholte. Op de plek waar vroeger de houtzagerij stond, is het nieuwbouwplan... Lees meer

Aan de rand van Zwolle, vlakbij de IJssel, ligt de wijk Westenholte. Op de plek waar vroeger de houtzagerij stond, is het nieuwbouwplan Voorstererf gerealiseerd. Bijna alle woningen zijn opgeleverd. En dat mag gevierd worden!
Donderdag 17 maart heeft wethouder Ed Anker samen met Johan Lindeboom de sleutel overhandigd aan de voormalige eigenaren van de houtzagerij. Zij hebben hun intrek genomen in één van de seniorenwoningen.
Voorstererf bestaat uit vrijstaande-, twee-onder-één kap- en rijwoningen. Tof detail: De Bruin Architecten heeft alle karakteristieke eigenschappen van de oude houtzagerij opgenomen in de rijwoningen.

Ontwerp: De Bruin Architecten
Realisatie: Mateboer Groep
Makelaar: Woonfabriek Zwolle
In samenwerking met: Gemeente Zwolle

Sluiten

Achter de schermen kijken?

Bij BEMOG achter de schermen kijken? Blader dan door het BEMOG Magazine. In dit magazine vertellen we over onze werkzaamheden en projecten. Zo kom je erachter wat we doen. En ontdek je hoe we in de praktijk bezig zijn met het ontwikkelen van een thuis voor de toekomst.

Bekijk het BEMOG Magazine
  • Menno van Coehoornsingel 16 |
  • 8011 XA Zwolle |
  • Tel. (038) 331 58 99 |
  • zwolle@bemog.nl

  • Menno van Coehoornsingel 16

  • 8003 CE Zwolle

  • Tel. (038) 331 58 99

  • zwolle@bemog.nl
  • U kunt ons volgen via: